Запровадження нової європейської політики (Європейський зелений курс, ЄЗК), викликано глобальними кліматичними змінами та різкою відповіддю на них громадян світу.
У випуску:
Експерти прогнозують, що в наступні 10 років харчову промисловість нашої планети очікує найбільш драматична за останні три десятиліття трансформація.
- Як вироблятиметься далі наша їжа?
- Що робити, щоб її вистачило всім, а проблема подолання голоду зникла з порядку денного людства?
- Як досягти не тільки потрібної кількості продуктів, а й якості та безпечності?
Про все це читайте у свіжому Віснику. І, як завжди, – добрий приклад від фермерів майбутнього.
Вісник випускається в рамках проєкту «Український зелений шлях від ферми до виделки: крок за кроком», головна тема якого – вплив Європейського зеленого курсу (ЄЗК) на аграрний сектор України та на сільські громади. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб допомогти українським аграріям якнайкраще використати ті можливості, які надає ЄЗК, і уникнути загроз, що постають у процесі трансформації. Перш за все, ми працюємо із сільськогосподарською стратегією ЄС «Від ферми до виделки», але також враховуємо вимоги інших документів в частині, що стосується сільського господарства та сільських територій, – положення стратегії з біорізноманіття, вимоги циркулярної економіки та нульового забруднення, застосування фінансових інструментів в агросекторі.
Підписатися на новини та Вісник проєкту можна за посиланням.
Будемо раді отримувати запитання, коментарі й пропозиції від експертів та усіх зацікавлених і небайдужих. Запрошуємо до співпраці!
Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».
#ПрямуємоРазом #MovingForwardTogether #EU4USociety
