Довкільна та кліматична стійкість для України

Довкільна та кліматична стійкість для України

16 грудня відбулася публічна дискусія, організована Робочою групою 3 «Довкілля, зміни клімату та енергетична безпека» УНП ФГС СхП, присвячена підсумкам 6-го Саміту Східного Партнерства, що відбувся напередодні. Захід проходив онлайн (із трансляцією на ФБ-сторінці Національного екологічного центру України). Окрім широкого представлення громадського сектора та експертного середовища участь в заході на запрошення РГ3 взяли представники Міндовкілля та Делегації ЄС в Україні.

Проект нової політики Східного партнерства став предметом дослідження, проведеного РГ3 в рамках ініціативи «Довкільна та кліматична стійкість Східного партнерства – оцінка перспективи досягнення в Україні – 2».

За її підсумками оновлено однойменний аналітичний документ, який розкриває екологічні аспекти нової політики Східного партнерства, переваги, а також виклики, які постають перед нашою державою для досягнення однієї із її ключових цілей – довкільної та кліматичної стійкості, у порівнянні з цілями Європейського зеленого курсу ЄС. Авторами також визначені індикатори для відстеження даної цілі та розроблені 3 сценарії її досягнення, які дозволять здійснювати ефективний моніторинг з боку громадянського суспільства.

Більше інформації та посилання на запис дискусії на сторінці Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства

Ааналітичний документ «Довкільна та кліматична стійкість Східного партнерства — оцінка перспективи досягнення в Україні» – 2 : аналітичний документ / Наталія Андрусевич, Руслан Гаврилюк, Анна Голубовська-Онісімова, Олена Кравченко, Наталія Куць, Тамара Малькова; Українська національна платформа Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. — Київ, 2021. — 64 с.