Європейська Комісія презентувала стратегію ЄС «Від ферми до виделки»

Європейська Комісія презентувала стратегію ЄС «Від ферми до виделки»

Сьогодні, 20 травня, Європейська Комісія презентувала стратегію ЄС «Від ферми до виделки» в рамках нового Європейського зеленого курсу, де зафіксовані досить амбітні цілі щодо подальшого розвитку органічного виробництва.

Так, в стратегії зафіксована мета перевести під органічне виробництво до 25% сільськогосподарських угідь до 2030 року. Наразі, ця цифра становить близько 8%. Тобто, за 10 років планується втричі збільшити землі під органічним сільським господарством.

Окрім цього, планується значно зменшити використання пестицидів, антибіотиків та добрив, а також зменшити харчові відходи та посилити боротьбу з продуктовим шахрайством.

Задля цього Європейська Комісія пропонує переглянути існуючі або розробити нові законодавчі механізми.
Значна увага приділятиметься просуванню здорового способу життя, перегляду системи харчування в школах та запровадженню нових систем маркування.

Більш детальний огляд стратегії готуємо вже незабаром.

#Farm2Fork #GreenDeal

Катерина Шор, OrganicInfo.ua